Saç Ekimi
Saç ekimi en temel anlamıyla başın arka kısmından iki kulak arası bölgeden, dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin cilt altından alınıp, ön tarafta saçlandırılmasını istediğimiz bölgelere cilt altına transferini yapmaktır.
Saç ekimi sırasında nakledilen birimler saç kökleridir. Saç kökü (folliküler unite) içinde tekli, ikili, üçlü ya da daha fazla saç teli barındıran anatomik yapılardır.
Anatomik bütünlüğü olan yapılar olduğundan saç köklerinin (folliküler üniteler) saç ekimi sırasında kullanılması sonucun doğal, estetik ve verimli olmasını sağlar.
Saç Ekimi Öncesi Yapılması Gerekenler
Saç ekimi operasyonu kişiler tarafından ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de cerrahi bir işlemdir. Bu işleme gelmeden önce kişilerin dikkat etmesi ve uyması gereken bazı hususlar bulunmaktadır.
- Saç ekimine az bir süre kala kişi sigara ya da alkol kullanıyorsa bırakmalıdır. Bırakmakta zorlanıyorsa eğer olabildiğince azaltmaya çalışmalıdır.
- Kişi saç ekimine gelirken kafasına sprey veya jöle gibi saç şekillendirici ürünler kullanmaması gerekir.
- Saç ekimine giderken kişi karnının güzel bir şekilde doyurarak gitmelidir.
- Saç ekimi esnasında sorun yaşamaması için giyip ve çıkarırken zorlanmayacağı bir kıyafet tercih etmelidir.
- Kişi aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar almaması gerekir.
Kişi bu hususlara uyması ile birlikte iyi bir saç ekimi operasyonu geçirmiş olacaktır. Bunların yanı sıra iyi bir saç ekimi neticesi almak için mutlaka merkez ve cerrahı seçerken büyük özen göstermelisinizdir.
Saç Ekiminde Yaşın En Önemli Özelliği Nedir ?
Saç ekiminde yaşın en belirleyici özelliği, saç dökülmesinin devam edip etmediğidir.Erkek tipi saç dökülmesi, bir ömür devam eden bir saç dökülmesinin yanında 39-40 yaşlarından sonra saç dökülme hızı yavaşlamaktadır.Bu sebeple 39-40 yaşının altında bulunan kişilerde saç ekimi uygulandığında saç dökülmesinin devam edebileceği ve hastanın daha fazla seansa ihtiyaç duyabileceği dikkate alınmalıdır.
Saç Ekimi Ne Kadar Sürer ?
Saç ekim işlemi 3-5 saat arası sürmektedir. Saç ekimi sonrasında kişi çevresi tarafından saç ektirdiğinin öğrenilmesini istemiyorsa ortalama 15 günlük bir sürece ihtiyaç duyar.Ancak saç ekiminden sonra yaşanan kaygı beğenilmeme kaygısıysa sadece saç ekiminden iki gün sonra normal hayata dönülebilir.
Saç Ektiren Kişi Saçlarına Ne Zaman Kavuşur ?
Saç ekiminden sonra saç derisinde kırmızı yara gibi kabuklanmalar gözlenmesi doğaldır. Saç ektiren kişi saçını günde 1 kez yıkayarak kabuklanmanın önüne geçebilir.7 ile 10 gün içinde kabuklar tamamen kaybolur ve saç ekilen bölge iyileşir.
Yıkanma sonucu dökülen kabuklar ile birlikte ekilen saçlarda dökülebilir.Bu durumda 2 hafta ile 1 ay içinde saç ektiren kişi saç ektirmeden önceki görünüşe sahip olur.3 ay boyunca da görünümde herhangi bir farklılık yaşanmaz.
Bundan sonraki 3 aydan itibaren yeni ekilen saçlar çıkmaya başlar. Saç ektiren kişide en çok 5-6 aylar arasında değişimler yaşanmaktadır. 6 aydan sonraki her ayda ise saç ektiren kişide %10’luk değişimler meydana gelir ve ekilen saçların %90’ı 9.aya kadar çıkmış olur. Geriye kalan %10’luk kısım ise saç ekim tarihinden sonraki bir yıla kadar devam eder.Yani saç ekiminden sonra hasta yeni saçlarına 1 yıl sonra sahip olur.
Sonuç olrak; Saç ekimi sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. İşlemin sonrasında kendinize 1 haftalık bir iyileşme süreci tanımalısınız. Bununla birlikte cerrahi teknik ne kadar iyi olursa işlemin o kadar uzayacağını, saç ekiminin 1 gün yerine 2 hatta 3 günde tamamlanması gerektiğini biliniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder